Snídaně - švédské stoly | Alergeny |
---|---|
Vždy min. 6 z výběru: šunka, šunkový salám, vysočina, eidam, strouhaný eidam, Nutela, džem, medové máslo, vajíčka natvrdo | |
Sladké pečivo (koláče, croissant, vánočka, štrůdl, palačinky atd.) | |
2x během tábora: toasty, párek, opeč. uzenina | |
Chléb, rohlík, houska | |
Jogurt, cereálie | |
Ovoce/zelenina | |
Čaj, kakao, mléko, džus | |
Polévka (při akcích, které začínají brzy ráno) |

Svačina | Alergeny |
---|---|
Sýrová pom., chléb, rajče/okurka | 1, 7 |
Rybí pom., chléb, rajče/okurka | 1, 4, 7 |
Paštiková pom., chléb, rajče/okurka | 1, 3, 10 |
Vajíčková pom., chléb, rajče/okurka | 1, 3, 7 |
Chléb s máslem, mrkev/ředkvičky | |
Strouhaná mrkev s jablkem, rohlík | |
Šopský salát, rohlík | |
Pudink | 7 |
Ovoce (meloun, broskev, banán, jablko), rohlík | |
Sladká svačina (koláč, sladké pečivo atd.) | |
Ochucený jogurt, rohlík |
Hlavní jídlo | Alergeny |
---|---|
Ovocné kynuté knedlíky (meruňkové, jahodové, švestkové, borůvkové) | 1, 3, 7 |
Plněné bram. knedlíky uzeným masem, bílé zelí | |
Grilovaný přír. kotlet, hranolky, obloha | |
Moravský vrabec, bram. knedlík, červené zelí | 1, 3, 7 |
Táborská bašta (pečené vepřové maso, uzené maso, párek), bram. knedlík, špenát | 1, 3, 7 |
"Milánské" těstoviny | 1, 3, 7 |
Kuřecí maso, sýrová omáčka, špagety | 1, 3, 7 |
Kuře na paprice, rýže | 1, 7 |
Uzené maso, bram. kaše | |
Kuřecí paličky, brambor, okurkový salát (kompot) | |
Lívance | 1, 3, 7 |
Drůbeží rizoto, okurka | 7 |
Smažené filé, bram. salát (bez majonézy) | 1, 3, 4, 7, 9 |
Kuřecí řízek, chleba/houska (celodenní výlet) | 1, 3, 7 |
Pizza | 1, 3, 7 |
Čína, rýže | |
Hovězí (vepřový) guláš, houskový knedlík | 1, 3, 7 |
Srbské žebírko, rýže | 1 |
Sekaná (karbanátek), bram. kaše, okurka | 1, 3, 7 |
Vepřové maso v mrkvi, brambor | |
Polévka + opečená uzenina, chléb (táborák) | |
Rajská omáčka, masové koule (hovězí maso), houskový knedlík | 1, 3, 7 |
Šunkofleky, okurka | 1, 3, 7 |
"Rozlétaný" španěl. ptáček, rýže (knedlík) | |
Smažený sýr, amer. brambor | 1, 3, 7 |
Dukátové buchtičky se šodó | 1, 3, 7 |
Francouzské brambory, okurkový salát (okurka) | |
Chmelnický špíz (vepř. maso, párek, sýr - obaleno v trojobalu), brambor (bram. kaše) |
pozn.: změna vyhrazena
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda), 2. korýši a výrobky z nich, 3. vejce a výrobky z nich, 4. ryby a výrobky z nich, 5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich, 6. sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. mléko a výrobky z něj, 8. skořápkové plody a všechny druhy z nich (všechny druhy ořechů), 9. celer a výrobky z něj, 10. hořčice a výrobky z ní, 11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich, 12. oxid siřičitý a siřičitany, 13. vlčí bob (lupine) a výrobky z něj, 14. měkkýši a výrobky z nich